director-web.crisulrepede.ro web-director.groupromo.ro
director-web.romaniafirme.ro

Laborator Visual Kontakt

Asociaţia Visual Kontakt este o organizaţie non-profit care promovează artiști contemporani și proiecte curatoriale la nivel național și internațional.

Galeria Visual Kontakt, cu sediul în Oradea, str Albacului nr 54, este un spațiu expozițional curatoriat de dna dr Olimpia Bera. În acest spațiu se organizează expoziții și rezidențe artistice, în funcție de planul curatorial. Artiștilor/curatorilor selectați li se pune la dispoziție transport, cazare și bază tehnică. Visual Kontakt nu impune constrângeri tehnice sau tematice. De asemenea, modificări ale spațiului sunt binevenite și suportate pe spezele Asociației, în funcție de concepția proiectului. Visual Kontakt nu percepe chirie sau comision pentru proiectele prezentate și nu își asumă reprezentarea artiștilor. În cazul rezidențelor, artiștilor li se oferă transport, cazare, un atelier și un buget pentru realizarea proiectelor într-o perioadă standard de 2 săptămâni. În acest caz, din proiectul prezentat, Asociației îi revin 3 lucrări pentru colecția sa de artă.

Laborator Visual Kontakt, cu sediul în Oradea, str Republicii nr 47 este un spațiu destinat proiectelor curatoriale desfășurate sub conducerea directă a curatoriului Visual Kontakt. Participarea în cadrul proiectelor Laboratorului are loc doar pe bază de invitație directă și colaborarea este ghidată de rațiunile curatoriale ale proiectului. Principala preocupare a Laborator Visual Kontakt sunt proiecte de artă socială sau care analizează conceptual și estetic fenomene culturale/politice/sociale din mediul autohton,din Estul Europei sau din Uniunea Europeană, după caz.

Revista Samizdat este o publicație periodică de artă contemporană și curatoriat coordonată de Asociația Visual Kontakt. Samizdat abordează conceptual proiectele Asociației și problematici artistice europene dezbătute de numeroșii săi colaboratori din România, Ungaria, Franța, Slovacia Serbia, etc. Samizdat este o publicație bilingvă, în limbile română și maghiară, emisă în tiraj de max. 300 de exemplare și distribuită gratuit în centre artistice, biblioteci, muzee sau institute la alegerea curatoriului. Samizdat este accesibil și în format digital pe site-ul www.visualkontakt.ro

Vizitati site-ul Laborator Visual Kontakt, apartinand de categoria Asociatii

ro
www.visualkontakt.ro
1
0.0/5 pentru 0 evaluare
25-02-2014

Informatii companie: Laborator Visual Kontakt

Republicii 47
Oradea
Romania

Site-uri inrudite Laborator Visual Kontakt

Asociatia Ape Fara Plastic
Obiectivul asociatiei Ape Fara Plastic: niciun deseu plutitor sa nu mai ajunga din Jiu in...
 
Contact    Newsletter